Teraz jest 8 wrz 2010, o 15:38

Menu

Zaloguj
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Szukaj

wyszukiwanie zaawansowane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Komentarze na konserwatyzm.pl 
Autor Wiadomość

Post Re: Komentarze na konserwatyzm.pl
Jakiego używałeś nicku podczas komentowania?

Stanisław A. Niewiński

30 lip 2010, o 15:50

Stanislao napisał(a):
Jakiego używałeś nicku podczas komentowania?

Pisałem, że różnych, ale ostatni pył marny z różnymi innymi przymiotami, pod tym filmikiem propagandowym tradycjonalistów religijnych, które to posty niestety zostały skasowane z nie-wiadomej przyczyny.

30 lip 2010, o 16:37

O ile dobrze pamiętam, to głosiłeś tam poglądy zgodne z katolickim modernizmem. Konserwatyzm.pl jest portalem związanym z tradycjonalizmem katolickim, więc sam rozumiesz...

Stanisław A. Niewiński

30 lip 2010, o 17:13

Jeśli uważasz, że zostałeś potraktowany niesprawiedliwie, to możesz napisać do Redaktora Naczelnego.

Stanisław A. Niewiński

30 lip 2010, o 17:47

Oj tam, oj tam!

30 lip 2010, o 19:31

Stanislao napisał(a):
O ile dobrze pamiętam, to głosiłeś tam poglądy zgodne z katolickim modernizmem.

:lol:

To źle pamiętasz, bo primo nie głosiłem żadnych poglądów, a wytykałem błędy w tezie stawianej przez twórców filmiku, która brzmiała mniej więcej tak, że ekscesy liturgiczne przez nich prezentowane są skutkiem SWII podczas, gdy w znacznej większości kwestii - jak zdążyłem wyłapać - nie ma to dowodów, a wręcz jest odwrotnie, czego przykładem są msze w mojej parafii. Dodatkowo, zadałem pytanie teologiczne, bo już w tym miejscu miałem wątpliwości, czy aby na pewno zmiana z - bodaj - przebłagania Boga Ojca na łaskę Ducha Świętego robi większą różnicę, jak twierdzą autorzy filmu, bo mi się wydaje, że nie skoro mamy Trójcę Świętą, czyli Boga w trzech osobach, czyli że modlenie się do jednej jest tym samym, co modlenie się do pozostałych dwóch.

Cytuj:
Konserwatyzm.pl jest portalem związanym z tradycjonalizmem katolickim, więc sam rozumiesz...

Rozumiem, że szydercze komentarze takiego Wrednego Endeka to już ujdą, byle by broniły "tradycji"?
I nie rozumiem, po co w ogóle komentarze, skoro nie chcecie żadnej dyskusji, czy po to aby wyrażać jakieś och-achy, jakie to było wspaniałe, jakie fajne, ale dokopaliśmy tym modernistom.. i tak dalej

30 lip 2010, o 20:41

[quote="SzLZ"

...wytykałem błędy w tezie stawianej przez twórców filmiku, która brzmiała mniej więcej tak, że ekscesy liturgiczne przez nich prezentowane są skutkiem SWII podczas, gdy w znacznej większości kwestii - jak zdążyłem wyłapać - nie ma to dowodów, a wręcz jest odwrotnie,
[/quote]

Się wtrącę. O jaka szkoda, że nie uczestniczyłem w tej dyskusji bo wykazałbym Panu niezbicie, że ekscesy liturgiczne, których doświadczamy w NOMie są jednak skutkiem SWII i są na to dowody.

30 lip 2010, o 22:53

Właśnie ich nie ma. Proszę wskazać dokumenty tegoż soboru albo przestać bredzić. Jakiś subiektywnie interpretowany duch mnie nie interesuje. Mogę tak sobie se bredzić o tym, że duch soboru Nicejskiego I był taki i owaki i zrobił to a to, a ktoś inny może zaprzeczyć, i żadna strona nie będzie miała racji.

31 lip 2010, o 08:08

SzLZ napisał(a):
Właśnie ich nie ma. Proszę wskazać dokumenty tegoż soboru albo przestać bredzić.

O jaki Pan niemiły. I to od samego rana.

Proszę założyć osobny wątek o ekscesach liturgicznych w NOMie to sobie pobredzimy.

31 lip 2010, o 10:48

Nie chciałem urazić, ale pochodzę z takiego środowiska, gdzie gorsze słowa bywały na porządku dziennym.
Może Pan założyć taki wątek, przedstawić te niewidzialne dowody na to, że SW II jest przyczyną tych ekscesów. Proszę bardzo, bo to Pan i autorzy filmu jesteście w pozycji do wykazywania pozytywnego, nie ja.

Poza tym, dziękuję za odblokowanie, choć nie wiem komu. ;)

1 sie 2010, o 12:22
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona