Dołączył(a): 17 lip 2009, o 12:00 Posty: 108 Lokalizacja: Lublin
Re: Artykuł "USA jako idealne masońskie państwo".
Tomasz Dalecki napisał(a):
Ufff.. czyli cała nadzieja Belgii, Holandii, albo Szwecji. A nawet we Francji.
Belgia, Holandia, Szwecja i Francja to kraje o średniowiecznym rodowodzie światopoglądowym, w których to dopiero żydzi i masoni przeprowadzili (bądź próbowali przeprowadzić) rewolucje. W przypadku USA uczestniczyli u zarania powstania i budowy tego państwa wedle ścisłych swoich procedur. Poza tym USA budowane było na bazie "czystej masonerii anglosaskiej" bazującej na Konstytucie Andersona zaś Francja czy Szwecja to kraje gdzie dominuje "wolnomularstwo specyficzne" (Francja GOdF i Szwecja "ryt szwedzki").
_________________ Narodowy-Reakcjonizm to moja doktryna polityczna. Autorytety w polityce: 1.Leon Degrelle 2.Władysław Studnicki 3.Tadeusz Gluziński 4.Erich von Ludendorff 5.Otto von Bismarck 6.Kaiser Wilhelm II 7.Papież Pius X 8.Car Aleksander III
31 lip 2010, o 13:20
M.B.
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 13:49 Posty: 879 Lokalizacja: Krak des Chevaliers
Piotr Marek napisał(a):
Belgia, Holandia, Szwecja i Francja to kraje o średniowiecznym rodowodzie światopoglądowym, w których to dopiero żydzi i masoni przeprowadzili (bądź próbowali przeprowadzić) rewolucje. W przypadku USA uczestniczyli u zarania powstania i budowy tego państwa wedle ścisłych swoich procedur.
Co do Francji to tak nie do końca z tym średniowiecznym rodowodem światopoglądowym. A właściwie to w ogóle nie. Mitem założycielskim Republiki Francuskiej jest przecież WRF, a nie chociażby chrzest Chlodwiga. Zatem rodowód państwowy (a nawet narodowy) Francuzów w ich powszechnej świadomości sięga roku 1789 - a nie 496. Znajdujące się tu i ówdzie pamiątki po dawnej Francji (katedry, zamki, itd.) są tam postrzegane tak samo jak rzymskie kolumny przez barbarzyńskich najeźdźców - jako pamiątka po poprzedniej, obcej cywilizacji. Co z tego że wyższej? Republika Francuska to jest drugi na świecie przypadek - po USA - państwa u zarania demoliberalnego, ufundowanego na ideologiach oświeceniowych (jak egalitaryzm i prawoczłowieczyzm), budowanego właśnie wedle owych "ścisłych procedur" o których Kolega wspomniał. Wszelkie próby odwoływania się do tradycji dawnych królów są w kraju nad Loarą tak samo źle widziane, jak w USA zapewne byłoby nawiązywanie do czasów brytyjskiego panowania. Nawet współczesny mit Joanny d'Arc jest wszak ufundowany na antykrólewskim resentymencie (zły Karol VII, który zdradził bojowniczkę o wolność narodu).
_________________ in Polonia lex est rex
31 lip 2010, o 14:12
Tomasz Dalecki
KZM
Dołączył(a): 4 wrz 2008, o 14:10 Posty: 1187 Lokalizacja: Warszawa
Piotr Marek napisał(a):
Belgia, Holandia, Szwecja i Francja to kraje o średniowiecznym rodowodzie światopoglądowym, w których to dopiero żydzi i masoni przeprowadzili (bądź próbowali przeprowadzić) rewolucje. W przypadku USA uczestniczyli u zarania powstania i budowy tego państwa wedle ścisłych swoich procedur. Poza tym USA budowane było na bazie "czystej masonerii anglosaskiej" bazującej na Konstytucie Andersona zaś Francja czy Szwecja to kraje gdzie dominuje "wolnomularstwo specyficzne" (Francja GOdF i Szwecja "ryt szwedzki").
Ja się nabijam, a ten na poważnie....
W wymienionych krajach nie ma systemu dwupartyjnego, czyli nie spełniają założeń definicji p.Piotra Kozaczewskiego. Co nie w niczym nie zmienia faktu, że są rządzone dużo głupiej niż USA i dużo bardziej socjalistyczne.
1 sie 2010, o 01:18
brave
Cytuj:
Cytuj:
Uważam toto za niezłą bzdurkę
Uważasz za niezłą bzdurkę moją wypowiedź, czy wypowiedź Piusa XI o "duchowym semityzmie" katolicyzmu?
Słowa papieża i po części twoje W przypadku pierwszych gmin żydowskich można by było tak powiedzieć, dzisiaj chrześcijaństwo posiada duchowość grecką, na podbudowie semickiej (starotestamentowej) – to tak aby być precyzyjnym.
Cytuj:
Cytuj: Zadam trudne pytanie w ilu kościołach katolickich masz kolego Boga symbolizowanego przez oko? Zastanawiałeś się nad tym?
Czy to do mnie, czy do Piotra Marka?
On rozwodził się na symboliką masońską, między innymi to oko…
Cytuj:
Cytuj: „Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni.”, natomiast nowe prawa ustanowione zostały przez greków…
To bardziej pasowałoby do tematu "Pytania teologiczne", ale SzabloZębny wspomniał tam już o oddzieleniu doktryny od obyczajów w ST. Odniesiesz się do tego jakoś?
Co do reszty zgoda. Napisałem szerzej : Karkołomna teza… ciekawe czy on sam i ktoś z jego uczniów o tym wiedział, „Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni.”, natomiast nowe prawa ustanowione zostały przez greków… W odpowiedzi na: po prostu unieważnił mozaizm Swoją śmiercią i Zmartwychwstaniem. Przyjmując, że to logium Jezusa jest autentyczne (wydaje mi się, że krytyka tekstu nie ma większych wątpliwości, ale mogę sprawdzić), nie jest możliwe stwierdzenie jak powyżej w kontekście wypowiedzi Jezusa, co więcej mozaizm, zanikł w wyniku zburzenia światyni i wygnania z Jerozolimy, a nie ze śmiercią Jezusa, tak jak pierwociny doktryny rabinicznej zaczęły kiełkować przed Jezusem, tak rozkwitła ona po wygnaniu… w razie wątpliwości mogę szerzej
_________________ czlowiek ma tylko jedną bron do walki ze swoimi pomylkami - własny rozum (mises)
4 sie 2010, o 07:59
Piotr Marek
Piotr Marek napisał(a):
Ja się nabijam, a ten na poważnie....
W wymienionych krajach nie ma systemu dwupartyjnego, czyli nie spełniają założeń definicji p.Piotra Kozaczewskiego. Co nie w niczym nie zmienia faktu, że są rządzone dużo głupiej niż USA i dużo bardziej socjalistyczne.
Ja się nigdy nie nabijam, bo poważnie myślę o Polsce. Kolega zaś ludzi się nabijać z innych, co o Polsce myślą poważnie, co dowodzi ostatecznie tego, że lubi nabijać się z Polski.
_________________ Narodowy-Reakcjonizm to moja doktryna polityczna. Autorytety w polityce: 1.Leon Degrelle 2.Władysław Studnicki 3.Tadeusz Gluziński 4.Erich von Ludendorff 5.Otto von Bismarck 6.Kaiser Wilhelm II 7.Papież Pius X 8.Car Aleksander III
4 sie 2010, o 18:40
Tomasz Dalecki
KZM
Piotr Marek napisał(a):
Ja się nigdy nie nabijam, bo poważnie myślę o Polsce. Kolega zaś ludzi się nabijać z innych, co o Polsce myślą poważnie, co dowodzi ostatecznie tego, że lubi nabijać się z Polski.
Wyjaśniam - mam zwyczaj nabijania się z pajaców.
Szczególnie bawią mnie pajace tropiący mikroskopijne symbole masońskie na biletach lubelskiego MZK. Zwłaszcza, jeśli przy okazji mają kompletną pustkę w czaszce.
4 sie 2010, o 18:50
Piotr Marek
Piotr Marek napisał(a):
Wyjaśniam - mam zwyczaj nabijania się z pajaców.
Szczególnie bawią mnie pajace tropiący mikroskopijne symbole masońskie na biletach lubelskiego MZK. Zwłaszcza, jeśli przy okazji mają kompletną pustkę w czaszce.
Co to jest "lubelskie MZK"? Nigdy o czymś takim nie słyszałem? Oj, masz rację, pustka w czaszce niemożebna!
8 sie 2010, o 13:48
Tomasz Dalecki
KZM
Piotr Marek napisał(a):
Co to jest "lubelskie MZK"? Nigdy o czymś takim nie słyszałem? Oj, masz rację, pustka w czaszce niemożebna!
no tak.... pomylenie literki mpk/mzk i taka konfuzja... mam znajomego jemu naprawdę wszystko kojarzy się z d.u.p.ą i jak on to mówi "siodłał by i siodłał" ty Piotrze Marku zamiast d.u.p.y obrałeś sobie Masonów i Żydów, a schemat ten sam...
_________________ czlowiek ma tylko jedną bron do walki ze swoimi pomylkami - własny rozum (mises)
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]